arrow_drop_up arrow_drop_down

Hi, ik vind het leuk om met je in contact te komen

Kan ik je ergens mee helpen?

                   

StreetwizeTV - FAQ

Ben je telefonisch bereikbaar?

Ik ben telefonisch niet bereikbaar, dit omdat ik vaak in de auto zit. Je kan me daarom het best een mailtje sturen. Deze probeer ik dan binnen 24 uur te beantwoorden.

Kan ik StreetwizeTV proberen om te kijken of het wat voor me is?

Ja, er is een niet goed geld terug garantie op je aankoop. Je kan maximaal 2 video's bekijken om te zien of StreetwizeTV bij je past. Is StreetwizeTV toch niks voor jou dan krijg je je geld terug.

Kan ik mijn abonnement later wijzigen?

Ja, kies je voor een maandabonnement en wil je toch voor Streetwize Premium gaan? Dan kan je je abonnement gewoon stop zetten, en Streetwize Premium kopen om alsnog van de extra korting te profiteren.

Kan ik StreetwizeTV ook voor 1 maand gebruiken?

Ja, als je een abonnement neemt kan je deze opzeggen voor de verlenging van de eerste maand. Dit kan je doen vanaf de eerste dag tot één dag voor je verlenging.

Hoe kan ik mijn abonnement op StreetwizeTV opzeggen?

Dit kan via https://streetwize.tv/opzeggen. Opzeggingen moeten minimaal één dag voor de verlenging zijn verzonden. Anders wordt de overeenkomst automatisch met één maand verlengd.

Wat is het verschil met de YouTube video's?

Ik geef natuurlijk al super veel waarde via YouTube, maar lang niet al mijn video's zijn, of waren daar te zien. StreetwizeTV is veel completer en verzekerd jou dat je echt alles hebt gezien wat je voor het praktijkexamen zou moeten zien. Gegarandeerd een hogere slagingskans voor het praktijkexamen dus!

                 

Hoe kan ik je helpen?

StreetwizeTV opzeggen

StreetwizeTV opzeggen

Je abonnement op StreetwizeTV beëindigen?
Contact opnemen streetwizeTV

StreetwizeTV vragen

Vragen over StreetwizeTV, of opzoek naar een samenwerking?

Financieel streetwizeTV

Financiële vragen

Vragen over je betaling, je factuur of je lidmaatschap?